09.10.2007. / 12:55

Autor: Nina Tomljanović

ŽUPANIJSKI SUD U OSIJEKU

Gudelj: Nisam kriv

Udovica nekadašnjeg šefa osječke policije Jadranka Reihl-Kira je kazala kako se nada da će ovoga puta pravda pobijediti jer je evidentno da se s postupkom oteže

Na osječkom Županijskom sudu jutros je počelo ponovljeno suđenje Antunu Gudelju, optuženom za ubojstvo bivšeg načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i još dviju osoba u srpnju 1991. godine.

Nakon čitanja optužnice Gudelj je izjavio da se ne osjeća krivim.

Gudelj je proteklih godina bio uhićivan u dva puta. Prvo u Njemačkoj, a potom prošle godine u Australiji. U Osijeku mu je već jednom bilo suđeno, prije nego što je na njega 1997. godine bio primijenjen Zakon o općem oprostu. Gudelj je naposljetku ipak izručen, a suđenje počinje.

Udovica nekadašnjeg šefa osječke policije Jadranka Reihl-Kira je kazala kako se nada da će ovoga puta pravda pobijediti jer je evidentno da se s postupkom oteže.

Optužnica tereti Gudelja da je, u srpnju 1991. godine, kao pripadnik pričuvnog sastava policije, na cesti Osijek-Tenja, pucajući iz automatske puške, uz Reihl-Kira usmrtio potpredsjednika Izvršnog vijeća tadašnje Skupštine općine Osijek Gorana Zobundžiju i skupštinskog vijećnika Milana Kneževića, a teško ranio predsjednika Mjesne zajednice Tenja Mirka Tubića.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika