11.10.2007. / 13:12

Autor: Marijana Zrinjski

POSJET RUSIJI

Ruski novinari ismijali Sarkozyja

Ruski tisak oštrim je i ironizirajućim tonovima, popratio prvi službeni posjet francuskog predsjednika Moskvi ukazujući na pragmatizam Nicolasa Sarkozyja koji je otvoreno kazao da želi ulazak francuskog kapitala u ruski energetski sektor. Sarkozy je u jučer u Moskvi izjavio da su francuski ulagači spremni ući u velike ruske tvrtke, te je za primjer citirao ruski naftni div Gazprom, sve u sklopu naporu za jačanjem veza dviju država u politički vrlo osjetljivom sektoru energetike.

U Poslovnom dnevniku Vedomosti stoji kako "su pregovori ruskog i francuskog predsjednika u Moskvi pokazali da će se odnosi dviju zemalja graditi na pragmatičnim temeljima", a dnevnik Izvjestija, koji otvoreno podržava vladu u Kremlju, ismijava "udvaranja" francuskog predsjednika ruskome kolegi koji je na sve ostao hladan. Ruski tisak neuobičajeno je oštrim rječnikom ismijao mimiku francuskog predsjednika, njegovo obraćanje predsjedniku Putinu s prijateljskim "ti", pa čak i njegove cipele s potpeticama.
U tisku se napominje i da njegov Moskvi posjet nije urodio nikakvim konkretnim rezultatima, te da su izostali konkretni dogovori o spornim pitanjima poput nuklearnog programa Irana, konačnog rješenja srbijanske pokrajine Kosova ili gospodarske suradnje.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika