12.10.2007. / 12:48

Autor: Nina Tomljanović

NEOBIČNA ARHITEKTURA

Kuća u obliku WC školjke

Inače, Sim Jae-Duck je i sam rođen u toaletu i sada planira ostatak života provesti u kući u obliku WC školjke koja vrijedi 1,6 milijuna američkih dolara

Koreanac Sim Jae-Duck, predsjednik organizacije koja promovira bolje zdravstvo "World Toilet Association" dao je da mu se izgradi kuća u obliku WC školjke.

Jae-Duck tvrdi da je dao da mu se izgradi kuća u obliku WC školjke kako bi pokušao promijeniti svijest ljudi za boljim zdravstvenim sistemima u svijetu. Ovu kuću jedinstvenog oblika nazvao je "Haewoojae", što na korejskom jeziku znači "utočište gdje čovjek može riješiti svoje brige".

Inače, Sim Jae-Duck je i sam rođen u toaletu i sada planira ostatak života provesti u kući u obliku WC školjke koja vrijedi 1,6 milijuna američkih dolara.

Površina kuće iznosi 419 kvadratnih metara, a izgrađena je od betona i stakla. Nalazi se u Jae-Duckovom rodnom gradu Suweonu, 40 kilometara južno od Seula.

Sim Jae-Duck će svoju kuću otvoriti za javnost 11. studenoga na dan kada će i predstaviti svoju organizaciju "World Toilet Association".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika