13.10.2007. / 11:26

Autor: Martina Čizmić

PUERTO RICO

Lutalice bacali sa mosta

"Većina životinja već je bila mrtva kad su ih bacili, ali neke su još bile žive. Neke su se čak popele iz provalije teško ozlijeđene, no, dolje ih je ostalo sigurno 50 mrtvih", rekao je Jose Manuel Rivera koji živi u blizini mosta.

Šinteri su nekoliko desetaka pasa i mačaka lutalica iz siromašnih četvrti grada Barcelonete bacili sa 15 metara visokog mosta pred očima šokiranih građana.

Gradonačelnik Sol Luis Fontanez svu je krivnju prebacio na tvrtku koju je grad unajmio kako bi se rješio problem lutalica. Grad je platio 60 dolara za svaku uhvaćenu životinju i 100 dolara za svaki odlazak u prihvatilište za napuštene životinje u predgrađu San Juana.

Građani su alarmirali medije i gradonačelnika nakon što su vidjeli šintere koji uštrcavaju nekakve supstance u uhvaćene životinje. Alma Febus, aktivistica za prava životinja rekla je da je sve izgledalo kao policijska racija. "Odveli su pse, mačke i sve druge životinje koje su našli. Neke pse su odveli pred prestravljenom djecom", opisala je hvatanje.

No, umjesto da ih odvedu u prihvatilište, šinteri su uhvaćene životinje bacili sa 15 metarskog mosta kod obližnjeg gradića. "Većina životinja već je bila mrtva kad su ih bacili, ali neke su još bile žive. Neke su se čak popele iz provalije teško ozlijeđene, no, dolje ih je ostalo sigurno 50 mrtvih", rekao je Jose Manuel Rivera koji živi u blizini mosta. Pozvao je veterinarsku inspekciju koja je posula tijela mrtvih životinja vapnom kako se ne bi širio neugodan miris.

U tvrtki koja je bila zadužena za uklanjanje lutalica odbacuju optužbe i tvrde da se ubijene životinje ne može povezati sa njima.

Vezane vijesti

Psi pomažu trudnicama da postignu zadane ciljeve vježbanja

Psi pomažu trudnicama da postignu zadane ciljeve vježbanja

Znanstvenici iz Waltham Centra za brigu o ljubimcima i znanstvenici Sveučilišta u Liverpoolu otkrili su da su trudnice koje posjeduju psa fizički… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika