15.10.2007. / 09:04

Autor: Nina Tomljanović

HTV

Mesić: Zašto HTV daje prostor odvjetniku osobe koju gone hrvatska tijela?

Hloverka Novak-Srzić, glavna urednica Informativnog programa na to je reagirala kazavši da se slaže s Mesićem da je u ''Hrvatskoj uživo'' dana prevelika minutaža jednoj strani u postupku, te da taj posao nije odrađen profesionalno

Urednici HTV-a i Hrvatsko novinarsko društvo reagirali su na kritike predsjednika Stjepana Mesića kojeg je razljutio podulji nastup Zagorčeva odvjetnika Zvonimira Hodaka u emisiji ''Hrvatska uživo'' emitirana u petak, 12. listopada te koji je na to reagirao izjavivši: ''Zabrinjava me da državna televizija, koja bi trebala biti javna, daje prostor čovjeku koji je jednostavno odvjetnik jedne osobe koju gone hrvatska tijela. Zašto to HTV čini, treba pitati one na televiziji, jesu li to urednici ili direktor. Mene zanima tko daje prostor jednom čovjeku koji dolazi niotkuda''.

Hloverka Novak-Srzić, glavna urednica Informativnog programa na to je reagirala kazavši da se slaže s Mesićem kada je riječ o sadržaju spornog Hodakova gostovanja. Hloverka također smatra da je u ''Hrvatskoj uživo'' dana prevelika minutaža jednoj strani u postupku, te da taj posao nije odrađen profesionalno, piše Jutarnji list. S druge strane, Hloverka naglasila je kako bi se tim problemom tebao baviti urednički kolegij, a ne predsjednik Mesić.

Potpredsjednik HND-a Zdenko Duka također je reagirao kazavši da su Mesićeve opservacije možda i točne, no da se u načelu predsjednik Republike, ni bilo koji drugi političar, ne bi trebao miješati u uređivačku politiku medij, pa ni HTV-a..

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika