15.10.2007. / 09:56

Autor: Nina Tomljanović

STRANAČKI SABOR HDZ-a U KOPRIVNICI

Hebrang želi "deračanizaciju" Hrvatske

Hebrang je u Koprivnici inaugurirao pojam ''deračanizacije'' pod kojom podrazumijeva ''uklanjanje'' antihrvatstva, komunizma, socijalne neosjetljivosti, rasprodaje nacionalnih bogatstava i nepoštivanja državnih simbola s političke scene

Član HDZ-a Andrija Hebrang na stranačkom saboru održanom u Koprivnici je postao prvi političar koji, samo par mjeseci nakon što je lider SDP-a i bivši premijer Ivica Račan izgubio bitku s opakim karcinomom, otvoreno kritizira Račanov lik i djelo, piše Jutarnji list.

Hebrang je u Koprivnici inaugurirao pojam ''deračanizacije'' pod kojom podrazumijeva ''uklanjanje'' antihrvatstva, komunizma, socijalne neosjetljivosti, rasprodaje nacionalnih bogatstava i nepoštivanja državnih simbola s političke scene. Sve su to, kaže, elementi politike pokojnog Račana.

''Račan je izveo SDP iz Sabora kada se glasalo o odcjepljenju od Jugoslavije, što je suprotno hrvatskoj državotvornoj ideji. Imao je pozitivan odnos prema komunističkim zločincima i prema zločincu Titu, a socijalnu neosjetljivost pokazao je smanjujući naknade i prava branitelja'', objašnjava Hebrang.

Ipak, ističe da je Račanov najveći krimen, potpis na sporazum o razgraničenju u Savudrijskoj vali. ''Račan je jedini političar novije hrvatske povijesti koji je poklonio hrvatski teritorij'', tvrdi Hebrang.

Vezane vijesti

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika