16.10.2007. / 13:16

Autor: Katarina Zorić

LOKALNI IZBORI

Kramarić se neće kandidirati za gradonačelnika Osijeka

Zlatko Kramarić smatra da je vrijeme za nove ljude

Zlatko Kramarić, zamjenik predsjednice HSLS-a, neće se ponovno kandidirati za osječkog gradonačelnika na predstojećim prijevremenim lokalnim izborima u Osijeku, izjavio je to danas na konferenciji za novinare održanoj u Osijeku. Na novinarski upit razmišlja li o ponovnoj gradonačelničkoj kandidaturi, Kramarić je odgovorio niječno, rekavši kako u idućih godinu i pol dana, koliko predstoji do redovitih lokalnih izbora, "želi osloboditi prostor za nove ljude". Naime, Kramarić smatra da je osječka, ali i hrvatska politika, već umorna od nekih ljudi te da je kriza vlasti u gradu na Dravi bila prigoda za iskušavanje koncepta upravljanja gradom s novim ljudima. Brine ga jedino mogućnost održavanja prijevremenih osječkih izbora istodobno s parlamentarnima jer se boji da će birači, koji na nacionalnoj razini pretežno glasuju za HDZ i SDP, to ponoviti i u gradu Osijeku.

Iako je listu HSLS-a na osječkom području nosio već četiri puta, to neće biti slučaj na predstojećim izborima jer Kramarić smatra kako je vrijeme da ga netko zamjeni.

Kramarić je za sutra najavio i održavanje izborne skupštine osječkoga ogranka HSLS-a, kojeg je 14. rujna raspustila predsjednica stranke Đurđa Adlešić .On sam na skupštini neće biti nazočan jer putuje u Berlin na skup europskih liberalnih stranaka.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika