16.10.2007. / 14:42

Autor: Katarina Zorić

Osijek čeka prijevremene izbore

Povjerenica Vlade za grad Osijek Danijela Lovoković danas preuzela dužnost

Izbori za osječko Gradsko vijeće, po svemu sudeći, bit će istovremeno kada i parlamentarni

Povjerenica Vlade za grad Osijek Danijela Lovoković danas je i službeno preuzela tu dužnost. Podsjetimo, Danijela Lovoković imenovana je povjerenicom nakon što je hrvatska Vlada u petak raspustila Gradsko vijeće Grada Osijeka. Njena je dužnost osigurati nesmetano funkcioniranje svih gradskih službi od dana imenovanja do konstituiranja novog saziva osječkog Gradskog vijeća.

Danijela Lovoković rođena je 1968. godine u Osijeku. Diplomirani je inženjer arhitekture i članica je Izvršnog odbora Društva arhitekata Osijek. Nije pripadnica ni jedne političke stranke, a u gradskoj upravi zaposlila se 1998. Tri godine kasnije, za vrijeme Kramarićevog gradonačelničkog mandata, imenovana je pročelnicom Upravnog odjela za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Gradsku službu je napustila 2006. godine zbog prelaska na čelno mjesto tvrtke S-nekretnine koja djeluje u sastavu Škojo grupe i koja u Osijeku gradi stambeno naselje Retfala nova. Lovoković je tada izjavila da je mjesto pročelnice napustila svojevoljno bez političkih pritisaka i motiva zbog želje za radom u struci.

Inače, lokalni izbori u Osijeku, po Zakonu, moraju biti održani u roku od najmanje 30, a najviše 60 dana od Vladine odluke o raspuštanju. Na odluku o raspuštanju postoji mogućnost tužbe Upravnom sudu što se može učiniti u roku osam dana, a sud ima 15 dana da odluči o tužbi. S obzirom na te rokove moguće je da se novi lokalni izbori u Osijeku održe istovremeno kada i parlamentarni, dakle 25. studenog.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika