17.10.2007. / 17:42

Autor: Marijana Zrinjski

HSP

HSP pozdravio izbor Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti

"Izbor u Vijeće sigurnosti zahtijeva maksimalnu mobilnost hrvatske diplomacije, jaču poziciju i utjecaj Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te bolje definiranje strateških nacionalnih interesa"

Hrvatska stranka prava pozdravila je danas izbor Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, ocijenivši da je to prilika da Hrvatska iskoristi svoj ojačan međunarodni položaj, posebno u zaštiti svojih temeljnih interesa.

No, ističe se u priopćenju HSP-a koje je potpisao Anto Đapić, primanje u članstvo VS-a ne smije se koristiti za uskostranačke svrhe, već za afirmiranje i ostvarivanje strateških nacionalnih ciljeva. Hrvatska će, smatraju u HSP-u, iskoristiti tu priliku i za brži ulazak u NATO i bolji položaj u pregovorima s Europskom unijom te bitno ojačati svoj utjecaj u regiji.

Za HSP izbor u Vijeće sigurnosti zahtijeva maksimalnu mobilnost hrvatske diplomacije, jaču poziciju i utjecaj Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te bolje definiranje strateških nacionalnih interesa.

Vezane vijesti

Đava te odnija taku ludu!

Đava te odnija taku ludu!

Vijećnici HDZ-a napustili su jutros sjednicu splitskoga Gradskog vijeća ocjenjujući da je ona "još jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom", jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika