18.10.2007. / 08:21

Autor: Nina Tomljanović

USUSRET IZBORIMA

Državno povjerenstvo pozvalo građane da izađu na izbore

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je sve hrvatske državljane u Hrvatskoj i inozemstvu da izađu na parlamentarne izbore te da prije toga provjere jesu li upisani u popise birača

Nakon što je predsjednik Stjepan Mesić raspisao parlamentarne izbore za 25. studenoga, Državno izborno povjerenstvo počinje primati kandidature. U sljedeća dva tjedna stranke trebaju sastaviti liste i predati ih Povjerenstvu. Ono će najkasnije deset dana prije izbora objaviti popis biračkih mjesta i birača koji imaju pravo glasa.

Sve kandidacijske liste stranaka moraju stići do ponoći 31. listopada kako bi mogli u borbu za glasove birača. U registru Središnjeg državnog ureda za upravu u Hrvatskoj je do danas registrirana 101 politička stranka. Točan broj stranačkih lista i kandidata za koje ćemo moći glasati 25. studenoga, DIP će objaviti 2. studenoga.

Izborna promidžba počinje 3. studenoga, a traje do ponoći 23. studenoga. Dan prije izbora je izborna šutnja, a 25. studenoga izbori. Prvi neslužbeni rezultati objavit će se odmah nakon zatvaranja birališta u 19 sati.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je sve hrvatske državljane u Hrvatskoj i inozemstvu da izađu na parlamentarne izbore te da prije toga provjere jesu li upisani u popise birača.

Pretpostavlja se da će za ove izbore biti utrošeno više od 100 milijuna kuna.



Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika