19.10.2007. / 08:48

Autor: Marijana Zrinjski

SDP

Milanović želi postati vicepremijer

Ako SDP pobijedi na izborima i formira novu vladu, predsjednik SDP-a Zoran Milanović mogao bi postati vicepremijer, piše Jutarnji list. Takvo rješenje, doznaje se iz neslužbenih izvora, podupire premijerski kandidat te stranke Ljubo Jurčić kao i neki visoki stranački dužnosnici.

SDP bi naime, posve regionalizirao sadašnji model djelovanja Vlade, a u tom novom modelu funkcioniranja, Milanović ne bi bio jedini vicepremijer nego jedan od četvorice potpredsjednika vlade. SDP-ova vlada trebala bi imati četiri vicepremijera koji bi s premijerom činili uži kabinet koji bi donosio ključne političke odluke i usmjeravao rad ministarstava. Iako se ne znaju imena mogućih vicepremijera, poznato je da će jedan pripasti eventualnom koalicijskom partneru.

Isto tako SDP će, poučen iskustvom, ako dođe u priliku sastavljati koalicijsku vladu, sastaviti vrlo opsežan i konkretan koalicijski ugovor koji će jasno odrediti strateške i provedbene politike u svakom resoru. Time bi se, smatraju, spriječilo da ministri forsiraju politiku svoje stranke.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika