22.10.2007. / 12:16

Autor: Martina Čizmić

BIZARNO

Ne možete na pogreb, gledajte ga na Internetu

"Internetski prijenosi omogučiti će rodbini da prisustvuje pogrebu, a da ne moraju proputovati pola svijeta", rekao je voditelj groblja Bosc Alangar Raj.

Uprava groblja u gradu Chennai u Indiji osmislia je kako uključiti cijelu pokojnikovu obitelj u pogrebnu povorku. Uskoro će početi prenositi pogrebe preko Interneta, kako se pokojnikova rodbina koja ne može prisustvovati pogrebu ne bi osjećala uskraćenom.

Nad ovom novosti posebno je oduševljena kršćanska zajednica, jer će im to skratiti vrijeme do pogreba za tri do četiri dana.

"Globalizacija je uzrokovala da su Indijci raseljeni po cijelom svijetu. Zbog toga su pokojni čekali i četiri dana kako bi se okupila cijela obitelj na pogrebu. Internetski prijenosi omogučiti će rodbini da prisustvuje pogrebu, a da ne moraju proputovati pola svijeta", rekao je voditelj groblja Bosc Alangar Raj.

"Članovi će se samo morati prijaviti na našu web stranicu i odabrati video sa imenom pokojnika", rekao je Bosco. Ožalošćeni koju budu željeli virtualno prisustvovati pogrebu taj će luksuz morati i platiti. Tijekom dana se na tri groblja koja su pod upravom Madras Cemeteries Boarda održi se i po 120 pokopa, pa u upravi računaju da će moći prenositi barem dva pogreba dnevno. "Još nismo odredili cijene. Moramo ispitati koliki je interes i koliki će biti naši troškovi", rekao je Bosco. Napomenuo je i da će snimka pogreba na stranici biti dostupna još dan-dva nakon pogreba.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika