22.10.2007. / 19:27

Autor: Nina Tomljanović

IZBORNA KONVENCIJA SDP-a

Milanović: Želite li drugačiju Hrvatsku, glasajte za SDP

''SDP političku borbu vodi na teritoriju Hrvatske, gdje žive hrvatski građani, po hrvatskim zakonima, o kojima odlučuju zastupnici koje treba birati na teritoriju Republike Hrvatske'', naglasio je Milanović

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a, predsjednik te stranke Zoran Milanović je izjavio kako HDZ provodi nedemokratsku proceduru sastavljanja izbornih lista, a kaže Milanović, činjenica što je HDZ-ov predsjednik dr. Ivo Sanader konzultacije o listama proveo jedino u Neumu, pokazatelj je kako je 11. izborna jedinica, u kojoj glasuje dijaspora, HDZ-u važnija od Hrvatske.

Dodao je kako je SDP-ova procedura demokratska, te da ju je SDP pokazao na izbornoj konvenciji, na kojoj je birao novog predsjednika. Ta je demokratičnost i otvorenost nastavljena i u procesu sastavljanja SDP-ovih lista, rekao je Zoran Milanović. "Za razliku od nas, naši politički konkurenti imaju proceduru koja traje jedan do dva dana, i koja je, barem što se Hrvatske tiče, zatvorena i netransparentna. Tamo gdje se i vode konzultacije, vode se izvan Hrvatske, u Neumu. To je vjerojatno važnije od Hrvatske", zaključio je predsjednik SDP-a.

''SDP političku borbu vodi na teritoriju Hrvatske, gdje žive hrvatski građani, po hrvatskim zakonima, o kojima odlučuju zastupnici koje treba birati na teritoriju Republike Hrvatske'', naglasio je Milanović.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je pozvao sve birače da izađu na izbore i da - kako je kazao - "ako žele drugačiju Hrvatsku i da korumpirana HDZ-ova vlast napusti Banske dvore, glasuju za SDP".

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a utvrdile su se liste kandidata za predstojeće parlamentarne izbore.

SDP-ovi nositelji lista po Izbornim jedinicama:

I. Zoran Milanović

II. Milan Bandić

III. Ljubo Jurčić

IV. Biljana Borzan

V. Igor Dragovan

VI. Tonino Picula

VII. Milanka Opačić

VIII. Zlatko Komadina

IX. Ranko Ostoijć

X. Željka Antunović

XI. ostaje prazna jer SDP nema kandidata za dijasporu.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika