24.10.2007. / 08:17

Autor: Martina Čizmić

KALIFORNIJA

Gotovo milijun evakuiranih zbog požara

"Vjetar je toliko jak da niti ne pokušavamo gasiti požar, samo nastojimo spasiti kuće", rekao je jedan od vatrogasaca.

Gotovo milijun stanovnika južne Kalifornije evakuirano je zbog šumskih požara koji se nekontrolirano šire nošeni jakim vjetrom. Zahvaćeno je područje veće od 1500 četvornih kilometara. Uništeno je više od 1300 kuća i poslovnih objekata.

Najteže je pogođen San Diego u kojemu je poginulo pet osoba. Barem 40 osoba zatražilo je liječničku pomoć zbog opeklina, od toga 16 vatrogasaca.

Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger proglasio je izvanredno stanje u sedam okruga, a predsjednik Bush poslao je federalnu pomoć. Protiv vatrene stihije bori se više od 6000 vatrogasaca. "Vjetar je toliko jak da niti ne pokušavamo gasiti požar, samo nastojimo spasiti kuće", rekao je jedan od vatrogasaca. 

U San Diegu uništeno je više od 1000 kuća, a više od pola milijuna evakuiranih stanovnika smješteno je u skloništa, škole i na sportske stadione. Ratna mornarica na tom području povukla je svoje mornare na brodove, kako bi se oslobodile vojarne za evakuirano stanovništvo.

Vezane vijesti

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Katalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika