24.10.2007. / 17:45

Autor: Nina Tomljanović

SLOVENIJA

Iz Kanade vraćen bivši slovenski državni tajnik optužen za korupciju

Glavni razlog njegova uhićenja u Kanadi bila je nevažeća putovnica, a izručenje se odužilo jer Slovenija i Kanada nemaju sporazum o izručenju

Danas je iz Kanade vraćen bivši državni tajnik u slovenskom ministarstvu gospodarstva Boris Šuštar, osuđen u domovini nepravomoćnom presudom na šest godina zatvora zbog korupcije. Šuštar je u lipnju ove godine pobjegao u Kanadu iz kućnog pritvora, prije izricanja presude. U Kanadi je pokušao dobiti politički azil, a otkriven je na osnovi međunarodne tjeralice, te nakon predaje zahtjeva za politički azil.

Glavni razlog njegova uhićenja u Kanadi bila je nevažeća putovnica, a izručenje se odužilo jer Slovenija i Kanada nemaju sporazum o izručenju. Radi toga je njegovo vraćanje u domovinu bilo moguće tek nakon što je on pristao da se postupak izručenja ubrza i skraćenjem predviđene zakonske procedure.

Kao državni tajnik, Šuštar je među ostalim odlučivao o dodjeli državnih subvencija obrtnicima i malim poduzećima, a pritvoren je nakon policijske akcije u središtu Ljubljane kad je kod njega nađen obilježeni novac.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika