25.10.2007. / 10:17

Autor: Marko Biočina

IZBORNO SUČELJAVANJE

Svi protiv legalizacije lakih droga, HNS i HSU za legalizaciju prostitucije

Milanka Opačić nije znala koliko stoji litra mlijeka, Đurđa Adlešić koliko stoji kilogram paprika, Friščić je pokazao da mu matematika nije jača strana, a Jandroković rekao da jednako voli Thompsona i Gorana Bareta

U organizaciji Večernjeg lista, Media servisa i RTL televizije održano je predizborno sučeljavanje predstavnika najjačih parlamentarnih stranaka. Kao i dosad, SDP i HDZ su na određeni način bojkotirali sučeljavanje, jer s njihove strane nisu sudjelovali predsjednici stranaka već niže rangirani dužnosnici Gordan Jandroković i Milanka Opačić.

Javnost je tako opet ostala prikraćena za željeno sučeljavanje Milanovića i Sanadera. Osim spomenutih, na okruglom stolu su sudjelovali Josip Friščić, Đurđa Adlešić, Vladimir Jordan, Anto Đapić i Vesna Pusić.

Emisija je još jednom pokazala kako dobar dio hrvatskih političara baš i ne razumije probleme s kojima se susreće prosječni hrvatski građanin. Tako su svi prisutni vrlo angažirano raspravljali o suradnji s haškim sudom, uvođenju ZERP-a, ulasku u Vijeće sigurnosti UN-a, no kada su trebali odgovoriti koliko je plastičnih boca potrebno skupiti da bi se kupila litra mlijeka, nastali su problemi.

Milanka Opačić je priznala kako ne zna, Josip Friščić je znao cijenu mlijeka i naknadu za povrat boca, ali je pogriješio u računanju odgovorivši da je potrebno 30 boca. Đurđa Adlešić je kiksala na pitanju koliko stoji kilogram paprika, rekavši kako ne zna jer ih je nekoć kupovala u vrećama, a od kada je u politici više ih ne priprema. Od ostalih odgovora valja izdvojiti činjenicu da je HNS, dosad jedina stranka koja je javno zagovarala legalizaciju prostitucije, sada dobila neočekivanu potporu Vladimira Jordana, predsjednika HSU-a.

S druge strane, lake droge ne bi legalizirao nitko, a 0 promila bi ukinuli svi osim HDZ-a. HNS i SDP bi uveli zabranu pušenja u kafićima i na ulici, a te bi dvije stranke, uz HSLS, također i legalizirale istospolne brakove. Za zabranu pobačaja zalagali su se Đapić, Friščić i Jordan, dok se Jandroković iz nepoznatih razloga nije izjasnio.

Zanimljivo, upitan da odabere kojeg pjevača više voli, Thompsona ili Gorana Bareta iz Majki, Jandroković je kazao kako jednako voli obojicu.

Na kraju su HDZ i SDP ponovno demantirali Đapićeve optužbe da pripremaju koaliciju.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika