25.10.2007. / 14:18

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Zbog teških djela protiv okoliša prekršajna i kaznena prijava protiv tvrtki Pliva i Kvasac

Posljednjih dana provedeni su inspekcijski nadzori i dva uzorkovanja ispuštenih voda s lokacije proizvodnih pogona u Savskom Marofu (Prudnice) u vodotok Gorjak prilikom kojih su utvrđena ispuštanja jako onečišćenih otpadnih voda tvrtki Kvasac d.o.o. i Pliva Hrvatska d.o.o.

Protiv tvrtki Plive i Kvasca, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva danas je podnijelo kaznene i prekršajne prijave, zbog kako navode u priopćenju, teških djela protiv okoliša.

Posljednjih dana provedeni su inspekcijski nadzori i dva uzorkovanja ispuštenih voda s lokacije proizvodnih pogona u Savskom Marofu (Prudnice) u vodotok Gorjak prilikom kojih su utvrđena ispuštanja jako onečišćenih otpadnih voda tvrtki Kvasac d.o.o. i Pliva Hrvatska d.o.o., navodi se u priopćenju.

Kaznene prijave je Ministarstvo podnijelo protiv odgovornih osoba u Plivi i Kvascu zbog teških kaznenih djela protiv okoliša. Protiv počinitelja državna vodopravna inspekcija podnijela je i prekršajne prijave te izdala upravne mjere radi prisile izvršenja prethodno izdanih inspekcijskih rješenja.

Onečišćenja koja su prouzročena ne mogu se otkloniti dulje vrijeme, te su zbog toga pogoršani uvjeti života ljudi i životinja te je ugrožen opstanak bilja i drugog raslinja.

Navedenim tvrtkama državna vodopravna inspekcija izrekla je i mjeru zabrane ispuštanja otpadnih voda, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Ističe se također kako će Ministarstvo i dalje aktivno biti uključeno u žurno rješavanje priključenja Plive i Kvasca na javni odvodni sustav Zaprešića i ispuštanje u rijeku Savu.

Državna vodopravna inspekcija i nadalje će provoditi sve aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi spriječila istjecanje onečišćenih voda s lokacije i širenje neugodnih mirisa, navode iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika