26.10.2007. / 11:41

Autor: Nina Tomljanović

WEB PREPORUKA

Virtualni muzej prekinutih veza

Imate li iza sebe bar jednu propalu vezu i želju da se riješite ili čak uništite predmete koji vas podsjećaju na bolno iskustvo, posjetite web stranicu www.brokenship.com.

Navedena stranica pripada umjetničkom projektu Dražena Grubišića i Olinke Vištice, koji je veliki interes javnosti postigao kao izložba ''Muzej prekinutih veza''. Izložbu je vidjelo te u njoj sudjelovalo više od 10.000 posjetitelja diljem svijeta. Ideja projekta je da svaki pojedinac kroz vlastitu kreaciju prebrodi emotivni krah. Pojedinac se oslobađa "spornih predmeta" i "nepoželjnih" emocija, tako što ih pretvara u muzejski izložak i time sudjeluje u stvaranju konzervirane kolektivne emotivne povijesti.

Slična situacija je i na webu, svaki potencijalni korisnik (brodolomac) registracijom na web stranicama muzeja postaje njegov korisnik i donator. Emailom mu se šalje korisnička lozinka i potvrda o „zakupu“ jednog dijela kolektivne emotivne memorije u koji može deponirati svoje izloške, odnosno kreirati vlastitu bazu podataka. Baza se vremenom izgrađuje od određenog broja direktorija pohranjenih pod imenom osobe iz prekinute veze i datumom prekida. U svakom direktoriju korisnik ima mogućnost „spremiti“ sve ono što u njemu budi bolno sjećanje, bilo da su to fotografije, e-mailovi, sms poruke.

Vezane vijesti

Video: 'Jahanje' najvećeg vala u povijesti

Video: 'Jahanje' najvećeg vala u povijesti

Havajskom surferu Garrettu McNamari, Guinnessova knjiga rekorda priznala je rekord za surfanje na najvećem valu koji je ikada netko "zajahao",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika