27.10.2007. / 12:06

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Mesić: "Treba poštivati izborni zakon"

"Smatram da Hrvati u BiH nisu iseljeništvo, već konstutivni narod te države i u tom smislu treba tražiti buduća rješenja", rekao je predsjednik.

Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je kako sadašnji izborni zakon treba poštivati te kako nije bitno hoće li u BiH biti više ili manje biračkih mjesta.

Novinari su zamolili Mesića da prokomentira činjenicu kako je Ministarstvo vanjskih poslova zatražilo suglasnost od BiH za otvaranje 142 biračka mjesta u toj državi za predstojeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj. "Ne bih se upuštao u nagađanje je li to dobro ili loše. Smatram da Hrvati u BiH nisu iseljeništvo, već konstutivni narod te države i u tom smislu treba tražiti buduća rješenja", rekao je predsjednik.

"Treba poštivati sadašnje zakonsko rješenje. Bitno je da građani Hrvatske izaberu vlast kakvu zaslužuju", naglasio je Mesić.

Predsjednik se prokomentirao i dosadašnji tijek istrage o kornatskoj tragediji. "Ne bih htio nagađati i reći bilo što što bi moglo smetati istrazi. Sud sa stručnjacima mora utvrditi činjenice pa ako je potrebna ekspertiza i međunarodnih stručnjaka, neka se uzme i ta ekspertiza. Ne smije ostati sumnja. Mora se utvrditi istina, a to može jedino sud", rekao je Mesić. Dodao je i da će jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić reći što se točno dogodilo na Kornatu.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika