29.10.2007. / 16:53

Autor: Katarina Zorić

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Župan Bubalo ostaje na dužnosti

Inicijativa o iskazivanju nepovjerenja osječko-baranjskom županu Krešimiru Bubalu i članovima Poglavarstva u cjelini nije dobila dovoljan broj glasova

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo ostaje na svojoj dužnosti jer inicijativa o iskazivanju nepovjerenja njemu i članovima Poglavarstva u cjelini, na tajnom glasovanju današnje sjednice Županijske skupštine, nije dobila dovoljan broj glasova.

Na tajnom glasovanju, koje je predložio klub vijećnika HDZ-a, glasovalo je 27 od 45 nazočnih vijećnika, budući da 17 vijećnika HDSSB-a i jedan vijećnik HSLS-a nisu željeli preuzeti glasačke listiće. Od 27 vijećnika 21 je glasovao za iskazivanje nepovjerenja, dva su bila protiv, a četiri listića bila su nevažeća.

Inicijativu za iskazivanje nepovjerenja pokrenuo je klub vijećnika SDP-a, uz potporu vijećnika HSP-a, HDZ-a i SBHS-a.

Predsjednik kluba vijećnika SDP-a Zvonko Erak rekao je da su je pokrenuli nakon što su na prošloj sjednici pozvali župana i članove Poglavarstva da podnesu ostavke zbog raspada dotadašnje koalicije HDSSB-a i HSP-a u gradu Osijeku i Županiji. Vijećnici HDSSB-a inicijativu su odbacili kao destruktivnu, ocijenivši kako je ona legitimna, ali da sadržajno ne govori ništa.

Nakon rasprave, župan Bubalo izjavio je kako je jedini cilj HDZ-a, koji su poduprle još neke stranke, bio rušenje vlasti u županiji. Dodao je kako je siguran da ima partnere s kojima će ostvariti županijske razvojne projekte.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika