Objavljeno u Nacionalu br. 624, 2007-10-30

Autor: Nacionalova redakcija

SASTANAK TRILATERALE U BEČU

Surroi najavio neovisnost Kosova

Član kosovskog pregovaračkog tima Trilateralu je obavijestio da su kosovski Albanci odlučili do Božića proglasiti neovisnost

KOSOVSKI premijer Agim Çeku i predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu na briselskoj konferenciji o statusu Kosova; ČLAN KOSOVSKOG pregovaračkog tima Veton Surroi (lijevo)KOSOVSKI premijer Agim Çeku i predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu na briselskoj konferenciji o statusu Kosova; ČLAN KOSOVSKOG pregovaračkog tima Veton Surroi (lijevo)Član kosovskog pregovaračkog tima Veton Surroi, koji je u Beču, gdje se uz pomoć posredničke trojke iz SAD-a, Njemačke i Rusije vode pregovori sa srpskom stranom, prisustvovao je tajnom sastanku Trilaterale te članove te moćne, tajne svjetske organizacije obavijestio o odluci kosovskih Albanaca da u prosincu proglase nezavisnost. Surroi je dobio priliku prošle subote da se obrati članovima Trilateralne komisije, te im je rekao:

“Članovi našeg parlamenta potrudit će se da prije Božića odrede datum kada će proglasiti neovisnost, o čemu će prije toga obavijestiti članove međunarodne zajednice. Pregovaramo već dugo, sve u uvjerenju da je najbolje ono rješenje koje se postigne dogovorom, ali mi više ne želimo biti zatočenici pregovaračkog procesa.”

Trilateralnu komisiju formirao je newyorški bankar David Rockefeller 1973. kao mjesto gdje će najmoćniji ljudi svjetske politike, biznisa i bankarstva, te vodeći svjetski politolozi, diplomati i društveni teoretičari iz SAD-a, Europe i Japana u redovitim razmacima raspravljati o svjetskim trendovima i krizama. Prema Nacionalovim izvorima, izlaganje Vetona Surroija naišlo je na odobravanje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika