30.10.2007. / 11:21

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGREB

Stanari Kupske prosvjeduju

Stanari urušene Kupske ulice u Zagrebu prosvjedovat će ispred HEP-ove zgrade u Ulici grada Vukovara 37, ispred zgrade zagrebačkoga Gradskog poglavarstva i zgrade Ministarstva pravosuđa. Razlog prosvjeda je nezadovoljstvo dinamikom rješavanja njihovog problema.

Odvjetnica stanara urušene Kupske ulice Doris Košta izvijestila je jučer da je održano prvo ročište na Općinskom sudu u Zagrebu, prvi susret suprotstavljenih strana. HEP i Tehnika usprotivili su se donošenju privremenih mjera za osiguranje smještaja stanarima.

Košta je izjavila da je sud dao HEP-u i Tehnici rok od tri dana za očitovanje, a nakon njegova isteka bit će sazvana nova rasprava na kojoj će, vjeruje, biti donesena sudska odluka. Dodala je da su na jučerašnjem ročištu investitor radova HEP i izvođač Tehnika naveli kako je upitno jesu li stanari u vrijeme urušavanja zbog gradnje HEP-ove podzemne garaže stanovali u Kupskoj ulici, te da su danas stvoreni uvjeti za povratak u kuće, jer je gotova komunalna infrastruktura.

Košta je izjavila da infrastruktura nije završena, nisu dovršeni svi priključci i nije obnovljen kolnik. Istaknula je da u kućama nisu stvoreni uvjeti kakvi su bili prije urušenja i upitno je jesu li kuće sigurne za život.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika