30.10.2007. / 18:47

Autor: Martina Čizmić

IZBORI U SLOVENIJI

Za mjesto predsjednika bore se Peterle i Türk

Budući da niti jedan kandidat u prvom krugu predsjedničkih izbora u Sloveniji nije dobio natpolovičnu većinu glasova, u drugom krugu za glasove birača boriti će se Alojz Peterle i Danilo Türk.

Nakon objave službenih rezultata Peterle je rekao kako će i dalje nastupati kao kandidat koji želi povezati različite političke opcije i ne izazivati polarizaciju na povijesnim ili ideološkim temama. Istaknuo je da će kampanja biti više usmjerena na aktualna pitanja i teme povezane s budućnošću. Türk je rekao kako očekuje da će u drugom krugu biti više prilika za suočavanje sa svojim konkurentom.

Peterle i Türk imaju potporu različitih političkih stranaka. Peterle je bio ministar vanjskih poslova u vladi Janeza Janše te uživa potporu triju stranaka desnog centra. Türk je, među ostalim, bio i prvi veleposlanik Slovenije u UN-u, a podupiru ga Socijalni demokrati i još neke strenke lijevog centra.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika