31.10.2007. / 10:55

Autor: Marijana Zrinjski

KALIFORNIJA

Požar je prouzročio dječak igrajući se sa šibicama

Dječak je nakon priznanja pušten kući, te ured okružnog tužitelja tek treba odlučiti hoće li podići optužnicu

Igrajući se šibicama, dječak iz Kalifornije uzrokovao je požar u kojem je izgorjelo više od 38 tisuća hektara šume i niskog raslinja, te dvadesetak obiteljskih kuća pored Los Angelesa.
Neimenovani dječak, za kojeg se vjeruje da još nije tinejdžer, ispitan je u istražnom odjelu šerifa u Los Angelesu, samo dan nakon što su buknuli požari u području Santa Clarita, 50 km sjeverno od Los Angelesa.

"Dječak je priznao da se igrao šibicama te da je slučajno uzrokovao požar", rekla je Diane Hecht, koja obavlja dužnost šerifa. Dječak je nakon priznanja pušten kući, te ured okružnog tužitelja tek treba odlučiti hoće li podići optužnicu.

Istražitelji su već bili uhitili petero osumnjičenih za palež, no ispostavilo se kako niti jedan od njih nije povezan s većim požarima, a prema ranijim rezultatima istrage vjerovalo se da su požar uzrokovali prekinuti kablovi dalekovoda.

U požarima u Kaliforniji život je izgubilo 12 osoba, a 78 ih je ozlijeđeno. Procjenjuje se da je izgorjelo čak 1800 kuća. Dvadesetak požara poharalo je više od 2000 kilometara četvornih na jugu Kalifornije u području koje je zabilježilo najsuše ljeto do sada.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika