02.11.2007. / 08:39

Autor: Nina Tomljanović

AFERA LITVINENKO

Lugovoj: M16 skreće objektivnu istinu

Lugovoj je dodao da je Litvinenkova smrt 23. studenoga 2006. zbog trovanja polonijem 210, visokoradioaktivnom tvari, "bila je korisna britanskoj eliti i tajnim službama koji su 15 godina pokušavali poniziti i ozloglasiti Rusiju"

Jučer je Andrej Lugovoj, kojega London smatra prvoosumnjičenim za ubojstvo bivšeg agenta Aleksandra Litvinenka, optužio britansku tajnu službu MI6 da žele sakriti istinu o njegovu ubojstvu."MI6 koji je očito umiješan u skandal, sve je učinio i činit će kako bi objektivnu istragu usmjerio u drugom pravcu", rekao je Lugovoj. On je inače i sam agent KGB-a i kandidat na ruskim parlamentarnim izborima 2. prosinca.

Lugovoj je dodao da je Litvinenkova smrt 23. studenoga 2006. zbog trovanja polonijem 210, visokoradioaktivnom tvari, "bila je korisna britanskoj eliti i tajnim službama koji su 15 godina pokušavali poniziti i ozloglasiti Rusiju".

Dnevni list Daily Mail objavio je 27. listopada da je Litvinenko radio za MI6.

Velika Britanija zatražila je izručenje Lugovoja. Moskva je odbila zahtjev Londona, uz obrazloženje da ruski ustav ne dopušta izručenje svojih državljana.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika