02.11.2007. / 13:59

Autor: Martina Čizmić

BIH

Predsjedništvo BiH bez stava o Špirićevoj ostavci

Komšić je sugerirao kako bi Špirić još jednom trebao razmisliti o svom postupku i možda povući ostavku.

Predsjedništvo BiH tek će nakon konzultacija sa Nikolom Špirićem odlučiti o tome tko će ga naslijediti na mjestu predsjedatelja Vijećem ministara BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je kako Predsjedništvo smatra da je potrebno obaviti dodatne konzultacije sa Špirićem kako bi moglo odlučivati u okviru svojih ustavnih ovlasti.

Ostavka premijera znači i automatske ostavke svih drugih članova vlade. Predsjedništvo tu ostavku ne može odbiti. Po zakonu mora odrediti novog mandatara za sastav Vijeća ministara kojeg u roku od 30 dana treba potvrditi Zastupnički dom Parlamenta BiH.

Komšić je sugerirao kako bi Špirić još jednom trebao razmisliti o svom postupku i možda povući ostavku. Rekao je kako se Predsjedništvo nije očitovalo o tome podupire li Špirića uopće. "Špiriću je prije svega potrebna potpora Parlamenta i vladajućih stranaka", rekao je Komšić.

Špirić je podnio ostavku u četvrtak zbog velikog nezadovoljstva u zemlji, ali i zbog uloge međunarodne zajednice i odluke visokog predstavnika za BiH Miroslava Lajčaka da nametne izmjene Zakona o vijeću ministara. Špirić da te izmjene nisu bile potrebne.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika