05.11.2007. / 11:37

Autor: Nina Tomljanović

ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU

Nastavlja se suđenje Branimiru Glavašu

Tužiteljstvo je na zadnjem ročištu predložilo 153 svjedoka te opsežnu medicinsku, vojnu i novinsku dokumentaciju kojima vjeruje da će potkrijepiti optužbe o zlostavljanjima i ubojstvima srpskih civila u ratnom Osijeku

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Branimiru Glavašu i još šestero optuženika koje se tereti za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. godine.

Sudac Željko Hiorvatović, prošloga je tjedna odbio zahtjev Glavaševa odvjetnika da mu do izbora omogući izvanredne posjete.

Tužiteljstvo je na zadnjem ročištu predložilo 153 svjedoka te opsežnu medicinsku, vojnu i novinsku dokumentaciju kojima vjeruje da će potkrijepiti optužbe o zlostavljanjima i ubojstvima srpskih civila u ratnom Osijeku. Predsjednik sabora Vladimir Šeks nalazi se među predloženim svjedocima obrane. On je 1991. godine bio predsjednik kriznog stožera, no prema mišljenju odvjetnika nešto zna i o slučajevima "garaža" i "selotejp".

Šeks je izjavio da će svjedočiti na suđenju Glavašu prihvati li sudsko vijeće prijedlog kojim je njegovo svjedočenje zatražila obrana Branimira Glavaša.

Glavaš danas najvjerojatnije neće iznositi svoju obranu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika