Objavljeno u Nacionalu br. 625, 2007-11-06

Autor: Maroje Mihovilović

MERKEL PROTIV OGRANIČENJA BRZINE

Njemačka premijerka voli juriti u svom Audiju A8

ANGELA MERKEL vozi automobil čiji najslabiji model postiže brzinu od 250 kilometara na satANGELA MERKEL vozi automobil čiji najslabiji model postiže brzinu od 250 kilometara na satSocijaldemokratska partija Njemačke izazvala je buru kada je pokrenula inicijativu da se u cijeloj autocestovnoj mreži u Njemačkoj uvede ograničenje brzine na 130 kilometara na sat, što je uobičajeno i u drugim europskim zemljama. Njemačka je, naime, jedna od rijetkih zemalja na svijetu gdje na dijelu autocestovne mreže nema ograničenja brzine.

Ova inicijativa naišla je na žestoke otpore. Najveći dolaze - naravno - iz krugova moćne njemačke automobilske industrije. Kada su se ranije čule slične ideje najveći njemački proizvođači automobila Mercedes, BMW, Volkswagen, Porche i drugi ustajali su protiv toga, tvrdeći da će to imati loše ekonomske posljedice. Očekivano, jer ovi proizvođači najveće profite ostvaruju na snažnim i iznimno brzim vozilima. No da inicijativa ne zaživi pobrinula se i premijerka Angela Merkel koja je izjavila da "dok ona predsjedava vladi ta inicijativa neće biti stavljena na dnevni red". Razlog tomu je činjenica da se Angela Merkel uživa brzo voziti u svom Audiju A8 čiji i najslabiji motor postiže maksimalnu brzinu od 250 kilometara na sat.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika