07.11.2007. / 12:50

Autor: Nina Tomljanović

OPĆINSKI SUD U KARLOVCU

Počelo suđenje Hrvoju Žužiću

Iznoseći svoju obranu rekao je da mu je jako žao što se to dogodilo te da bi, kada bi mogao vratiti vrijeme, učinio da on sam pogine

Jutros je na karlovačkom Općinskom sudu počelo suđenje Hrvoju Žužiću, sinu vlasnika Soliduma.

Suđenje se trebalo odviti u Velikoj Gorici, no prebačeno je u Karlovac jer je Žužićeva majka sutkinja na velikogoričkom sudu. Do kraja sudskog postupka, optuženi će biti u pritvoru, a izjavio je kako se osjeća krivim. Iznoseći svoju obranu rekao je da mu je jako žao što se to dogodilo te da bi, kada bi mogao vratiti vrijeme, učinio da on sam pogine.

Podsjetimo, Žužića optužnica tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je propisana zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora. Vračajući se kući pijan sa noćnog provoda izazvao je prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić, dok je njezinom dečku 22-godišnjem vozaču Hrvoju Matijašiću teško ozlijeđena kičma zbog čega su mu djelomično oduzeti udovi. Žužić je nesreću skrivio upravljajući svojim "BMW-om 745" pod utjecajem alkohola od 2,15 promila. Brzinom od 111 kilometara na sat.

Odvjetnik Hrvoja Žužića zatražio je puštanje iz pritvora, no sud je taj zahtjev odbio. Ozlijeđenog mladića pokojne Ružice sud će saslušati naknadno, a suđenje će krenuti saslušavanjem vještaka za promet.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika