09.11.2007. / 09:51

Autor: Marijana Zrinjski

GOSPODARSTVO

Agrokor možda postaje vlasnik "turskog Konzuma"

Agrokor je ušao u uži izbor kupaca jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Turskoj, Migros Turk T.A.S. čiji je ukupan prihod prošle godine iznosio 2,7 milijardi dolara. U priopćenju Agrokora stoji kako su 5. studenog predali neobavezujuću ponudu za kupnju većinskog udjela u turskom maloprodajnom lancu.

"Bez obzira kako će se završiti velika bitka za multinacionalnih kompanija, Agrokor je ulaskom u najuži izbor napravio veliki posao za sebe i hrvatsko gospodarstvo u cjelini, čija je potencijalna vrijednost oko tri milijarde dolara". Kako piše Večernji list, Agrokor je za savjetnika uzeo globalnu banku UniCredo što znači da je ta banka spremna financijski pratiti to golemo preuzimanje. Osim kupnje većinskog udjela, 51 posto od glavnog dioničara obitelji Koc, Agrokor bi morao otkupiti i dionice ostalih dioničara ako ih oni žele prodati.

Prema rezultatima poslovanja Migros ne stoji sjajno i potrebno joj je restrukturiranje. Konačne ponude predaju se savjetniku Migorsa JPMorganu na Badnjak, 24. prosinca.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika