12.11.2007. / 11:42

Autor: Marijana Zrinjski

VREMENSKA PROGNOZA

Sredinom tjedna snijeg prekriva Hrvatsku

Snježno nevrijeme zahvatit će u noći sa srijede na četvrtak gotovo cijelu Hrvatsku, a u Gorskom kotaru, Lici, dalmatinskom zaleđu i ostalim gorskim predjelima zapusi snijega mogli bi biti viši od pola metra.

Prognostičari upozoravaju da snijeg neće prestati padati do kraja tjedna, a bit će ga čak i u nekim dalmatinskim gradovima te na otocima. Temperature će se početi naglo spuštati već u srijedu navečer, a u četvrtak će hladni val zahvatiti većinu Hrvatske. Ponegdje će se za samo nekoliko sati temperatura spustiti čak deset stupnjeva. Prosječna dnevna temperatura iznosit će 2 stupnja ispod nule, a jak sjeverac pojačavat će osjećaj hladnoće.

Najviše snijega, do 20 centimetara u prosjeku, past će u gorskim predjelima iznad 600 metara nadmorske visine, a nešto manje moglo bi ga se zadržati i u nizinama. Prvom ovogodišnjem ledenom valu oduprijet će se jedino krajnji istok Slavonije, gdje se temperature ne bi trebale spustiti ispod 2 stupnja, te na jugu Dalmacije, gdje će biti od 7 do 13 stupnjeva.


Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika