13.11.2007. / 09:27

Autor: Nina Tomljanović

TRAGEDIJA NA KORNATU

Istražni sudac zatražio saslušanje vatrogasca Frane Lučića

Ravnatelj splitske bolnice ističe kako medicinsko osoblje neće impresionirati nikakvi pritisci ni nagađanja, ma od kuda dolazili, te da će se Lučić moći ispitati tek kad za to uistinu bude spreman i sposoban

Kako se i dalje pojavljuju razne teorije i nagađanja o stradavanju vatrogasaca u paklu požara na Kornatu, istražni sudac Branko Ivić zatražio je od šesteročlanog liječničkog konzilija u KBC-u Split saslušanje Frane Lučića, jedinog preživjelog vatrogasca tragedije na otoku Kornatu. "Odluku o tome je li Lučić sposoban za ispitivanje donijet će šesteročlani liječnički konzilij", izjavio je dr. Dujomir Marasović, ravnatelj KBC-a Split.

U liječničkom konziliju u kojem su dva anesteziologa, psihijatar, plastični kirurg, epidemiolog i genetičar, a presudno je mišljenje psihijatra. "Sve što konzilij odluči potpisat ću i s popratnom dokumentacijom poslati sudu", ističe ravnatelj splitske bolnice i dodaje kako je jedini kriterij koji liječnici poštuju zdravlje 23-godišnjeg Frane Lučića.

"Poštujemo isključivo interese njegova zdravlja, sve je ostalo u drugom planu i može čekati", poručuje Marasović koji nipošto ne želi utjecati na odluku konzilija.

Ravnatelj splitske bolnice ističe kako medicinsko osoblje neće impresionirati nikakvi pritisci ni nagađanja, ma od kuda dolazili, te da će se Lučić moći ispitati tek kad za to uistinu bude spreman i sposoban.

Lučić se i dalje liječi u KBC-u Split, a iz Bratislave je stigla uzgojena koža koju šef plastične kirurgije dr. Ivan Utrobičić planira ovih dana presaditi.

Kako se i dalje pojavljuju razne teorije i nagađanja o stradavanju vatrogasaca u paklu požara na Kornatu

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika