13.11.2007. / 11:11

Autor: Katarina Zorić

SPORTAŠI U PREDIZBORNOJ KAMPANJI

Plivači po nalogu zahvalni ministru Primorcu

U dopisu hrvatski sportaši i sportski djelatnici zahvaljuju se ministru Primorcu što je u proteklom razdoblju svoga mandata nesebičnim zalaganjem unaprijedio sustav i status sporta u Hrvatskoj

Hrvatski plivački savez uputio je svim klubovima dopis u kojem poziva sportaše da svojim potpisom daju podršku ministru Draganu Primorcu za sve što je učinio za sport, piše Jutarnji.

"Mi niže navedeni hrvatski sportaši i sportski djelatnici ovim putem želimo izraziti zahvalu ministru Primorcu što je u proteklom razdoblju svoga mandata svojim nesebičnim zalaganjem unaprijedio sustav i status sporta u Hrvatskoj. Nadamo se da ćete i u narednom razdoblju biti svima nama na raspolaganju kao i do sada”, stoji, među ostalim, na formularu plivačkog saveza kojim se ta sportska udruga također uključila u izbornu kampanju.

Iako u dopisu piše kako je inicijativa za to potekla od Hrvatskog olimpijskog odbora, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša odbacuje tu tvrdnju navodeći da HOO nema nikakve veze s tim dopisom.

"Niti jedno tijelo HOO-a nije raspravljalo o tome, mi ne stojimo iza te akcije. Riječ je o nečijoj privatnoj inicijativi", rekao je Mateša odlučno odbacujući svaku povezanost HOO-a s kampanjom.

Postupak plivačkog saveza kritizirala je i zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović koja je optužila HDZ za zloupotrebu sportaša u predizborne svrhe.

"Na djelu je strašna i nedopustiva trgovina s vodstvima hrvatskih klubova i sportskih udruga. No, valja napomenuti Sanaderu da navijači nisu samo njegovi birači nego i oni koji će ga 25. studenoga skinuti s vlasti", poručila je Antunović.

Ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca kaže da ne zna ništa o sportašima koji mu potpisima pružaju potporu, ali, kako kaže, vijest o tome ugodno ga je iznenadila.

"Hrvatski su sportaši Hrvatskoj nebrojeno puta osvjetlali obraz, a mnogi od njih su i moji prijatelji. Zahvaljujem im, počašćen sam tom podrškom", rekao je Primorac.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika