13.11.2007. / 12:30

Autor: Jelena Badovinac

Extra zona

Tošina londonska ostavština

Prošli je tjedan vlasnik britanske producentske tvrtke People in Motion Brian Taylor, u čijoj je koprodukciji snimljen album pokojnog pjevača Toše Proeskog na engleskom jeziku, izjavio za medije da je Proeski trebao postati nova svjetska pjevačka zvijezda poput Robbieja Williamsa. Prema njegovim riječima, Toše je bio na pravom putu da osvoji i strano tržište. S Taylorom smo kontaktirali u vrijeme dok je kod njega u Londonu boravio i Lasto Laki Nikolovski, Tošin menadžer iz makedonske produkcijske tvrtke Award Entertainment, zasigurno jedna od najvažnijih karika u karijeri prerano preminulog pjevača. Nikolovski je u London stigao samo s jednim ciljem - dogovoriti uvjete o mogućem plasiranju albuma koji je Proeski snimio za englesko tržište. U ekskluzivnom telefonskom razgovoru za Extru, Nikolovski je pristao razgovarati o detaljima njihova dogovora, no zamolio je da ne postavljamo osobna pitanja jer mu je bol još uvijek prevelika.

"Na albumu smo radili dvije godine. Napravljeno je osam master-snimki, dakle pjesama koje su već aranžirane s pratećim vokalima, četiri demo-snimke, odnosno pjesme koje se trebaju još doraditi, montiran je jedan videospot, a za drugi postoji materijal koji još uvijek nije završen. Četiri pjesme na albumu napisao je Andy Wright, bivši član Simply Reda, a jedna od pjesama je i djelo poznatoga španjolskog glazbenog tandema Pumpkin Dolls. Četiri pjesme potpisuje Wayne Hector, autor više od 50 pjesama koje su bile na vrhovima svjetskih top-ljestvica. Ne mogu vam sa sigurnošću reći kad će materijal biti objavljen. Jedan od mogućih datuma o kojima smo razgovarali je i 25. siječnja sljedeće godine, na Tošin rođendan, no taj se datum čini malo nerealan jer se bojim da nećemo stići. U svakom slučaju, kad se vratim u Skopje, prvo ću otići u Kruševo i razgovarati s Tošinim roditeljima. Prije svega, oni trebaju dati svoj pristanak jer su oni jedini koji nasljeđuju Tošina autorska prava. O svemu ćemo se dogovoriti zajednički. U dogovoru s njima ići ćemo u realizaciju albuma", kaže Nikolovski koji je s menadžericom Ljiljanom Petrović ujedno i vlasnik producentske tvrtke Ljilja Atelje sa sjedištem u Ljubljani, a koja je producirala i njegova dva albuma, "Igru bez granica" i engleski album. Upravo ta tvrtka ima ekskluzivna prava za ova četiri albuma za cijeli svijet.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Extre.

Vezane vijesti

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika