14.11.2007. / 14:19

Autor: Martina Čizmić

IZBORI U DIJASPORI

U BiH će se glasati na 124 mjesta

Od 263 biračka mjesta 124 je u BiH, slijedi Njemačka s 23 birališta, Srbija s 15 biračkih mjesta, Australija s 12, Kanada s osam, Austrija s osam, SAD sa šest, Švicarska s pet, Francuska, Crna Gora, Švedska i Italija s po tri, te Argentina, Brazil, Španjolska, Mađarska i Turska s po dva biračka mjesta

Hrvatski državljani koji se na dan izbora nađu izvan granica Republike Hrvatske moći će glasovati na ukupno 263 biračka mjesta u inozemstvu. Od toga je gotovo polovica, točnije njih 124, u Bosni i Hercegovini.

Slijedi Njemačka sa 23 biračka mjesta, Srbija sa 15 te Australija sa 12. U državama u kojma Hrvatska ima diplomatsko-konzularna predstavništva, građani mogu glasati u njima. Zbog vremenske razlike, glasovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima trajati će 24. i 25. studenog od 7 do 19 sati.

HDZ-ov nositelj liste za 11. izbornu jedinicu, Dragan Primorac rekao je kako su sve pripreme za glasovanje na izborima za Hrvatski sabor na teritoriju BiH obavljene sukladno zakonu. "Sve je prijavljeno na vrijeme. Sve je pravilno i jasno, a o tome se i očitovalo Ministarstvo vanjskih poslova BiH", rekao je Primorac u Sarajevu.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika