15.11.2007. / 09:38

Autor: Marko Biočina

PREMIJERSKI KANDIDAT

Milanović: Ne odustajemo od Jurčića

Nedavno se u medijima počelo spekulirati o tome kako bi se predsjednik SDP-a Zoran Milanović mogao odreći Ljube Jurčića kao premijerskog kandidata, a neki su internet portali čak objavili pomalo nevjerojatnu vijest kako će Milanović i Jurčić dijeliti premijerski mandat, odnosno da će svako od njih na mjestu premijera provesti dvije godine.

Ipak, čini se kako se to neće dogoditi jer je Zoran Milanović je takve ideje čvrsto odbacio i naglasio kako takve glasine dva tjedna prije izbora nanose štetu stranci. „Ne postoje kombinacije u kojima bismo mi odustali od Jurčića kao premijerskog kandidata ili u kojima bi on bio premijer samo pola mandata. Kad idemo s jednim premijerskim kandidatom, onda idemo s jednim kandidatom za cijeli mandate”, odlučno je rekao Milanović. I

pak, glasine o smjeni stigle su i do samog Jurčića. “Čuo sam za te priče i znam da se puštaju, preduboko sam u svemu da ne bih bio obaviješten” , Novinarima Jutarnjeg lista je rakao SDP-ov premijerski kandidat.

Iako je neosporno da dio stranke smatra da je Ljubo Jurčić postao svojevrsni uteg u kampanji i da bi ostvarili bolje rezultate, za sada mu ne prijeti smjena. Taj se zaključak može iščitati i iz izjave Nevena Mimice, još jednog visokopozicioniranog stranačkog dužnosnika.

“Bez obzira na to što iz javnosti i iz medija mogu čuti poruke da je Ljubo postao uteg, Zoran Milanović je odlučan da ostane vjerodostojan. On se za Jurčića kao premijerskog kandidata zauzimao u unutarstranačkoj kampanji za predsjednika, predložio je Jurčića i Glavnom odboru i taj će svoj stav izgurati do kraja”, tvrdi Mimica, dodajući kako nikakvo dijeljenje mandata ne dolazi u obzir.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika