15.11.2007. / 12:33

Autor: Nina Tomljanović

NABAVA NOVIH ZRAKOPLOVA

2009. godine Hrvatska dobiva dva nova kanadera

Novi zrakoplovi bit će Hrvatskoj isporučeni 2009. godine

Ministar obrane Berislav Rončević i predstavnik kanadskog poduzeća Bombardier John Gilmore, potpisali su danas u Zagrebu ugovor o nabavi dva nova protupožarna zrakoplova kanader CL 415 vrijedan 62 milijuna američkih dolara. Novi zrakoplovi bit će Hrvatskoj isporučeni 2009. godine.

Rončević je nakon potpisivanja izjavio kako je zadovoljan ugovorom."U Europi je velika potražnja za tim zrakoplovima, a novi će kanaderi biti vrlo brzo isporučeni Hrvatskoj, rekao je ministar obrane.

Zadovoljstvo je također izrazio i predstavnik Bombardiera kazavši kako su pregovori vođeni vrlo stručno i prefesionalno.

Ministar obrane Berislav Rončević komentirao je današnji štrajk upozorenja službenika i namještenika Zrakoplovno-tehničkog zavoda (ZTZ) u Velikoj Gorici, rekavši da kolektivni ugovori vrijede za sve u sustavu pa i za njega kao ministra i sindikalne predstavnike ZTZ-a.

"Plaće možemo podići samo onoliko koliko je objektivno moguće, rekao je Rončević dodavši da je ove godine djelatnicima ZTZ-a već izvršena korekcija plaća.

Vezane vijesti

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Prema pisanju barcelonskog dnevnika El Mundo Deportiva, vodstvo nogometnog kluba Barcelone s novim je prvim trenerom svoje momčadi, Titom Vilanovom,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika