19.11.2007. / 11:10

Autor: Nina Tomljanović

KOELN

Policija spriječila pokolj u gimnaziji

Mladići su namjeravali izvesti pokolj sutra, točnu godinu dana nakon što je jedan njihov vršnjak u pucnjavi u školi u Emsdettenu ranio nekoliko ljudi

Njemačka policija je objavila da je u Koelnu u jednoj gimnaziji bio planiran pokolj, no da je policijskom akcijom spriječen.

U petak je policija, na dojavu đaka i ravnateljstva, pokušala uhvatiti dvojicu mladića, starih 17 i 18 godina. Jedan od njih na svojoj je internetskoj stranici objavio slike masakra u američkoj školi Columbine u kojoj je 1999. godine jedan učenik ubio 13 ljudi.

Mladići su namjeravali izvesti pokolj sutra, točnu godinu dana nakon što je jedan njihov vršnjak u pucnjavi u školi u Emsdettenu ranio nekoliko ljudi.

Nakon premetačine, jedan je osumnjičenik pobjegao i počinio suicid bacivši se pod tramvaj. Drugi je uhićen i priznao je kakve su im bile namjere. Kod obojice mladića pronađeno je oružje kojim su planirali pokolj u gimnaziji Georga Buechnera u Koelnu.

Njemačka je policija na višem stupnju pripravnosti zbog takvih slučajeva nakon što je u školi u Finskoj prošloga mjeseca učenik ubio osmero ljudi.



Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika