19.11.2007. / 16:46

Autor: Marijana Zrinjski

PREDSTAVLJANJE STRANAKA

Pankretić: "Na selu se može lijepo živjeti"

Predstavnik koalicije HSS-HSLS Božidar Pankretić ustvrdio je danas da se ta koalicija bavi programima, dok se druge velike stranke bave aferama.

Pankretić je predstavljanju na HTV-u, uoči predstojećih parlamentarnih izbora, naglasio da se program HSS-a i HSLS-a temelji na tri stupa: proizvodnji hrane, prehrambeno- prerađivačkoj industriji i turizmu.

"Kroz preporod hrvatskog sela želimo zaustaviti odlazak sa sela, posebice mladih, jer se u seoskim prostorima lijepo može živjeti. Smatramo da bi se PDV na prehrambene proizvode trebao prepoloviti ili ukinuti, kao za dječju hranu". Na upit je li HSS-HSLS za uvođenje poreza na kapitalnu dobit rekao je da smatra da su građani danas preopterećeni porezima i da im je i to previše.

Također je izrazio uvjerenje da će Hrvatski sabor u novom sazivu najprije izglasati 0,5 promila. Založio se da se od 1. siječnja 2008. ZERP u potpunosti počne provoditi jer, kako je rekao, trebamo biti svoji na svome, umjesto da talijanske ribarice i danas love po našem moru.

Koalicija HSS-HSLS zalaže se za zaštitu nacionalnih interesa i prirodnih bogatstava, s pogledom prema EU. "Cilj nam je EU, ali ne tako da u uđemo puzeći, nego uzdignute glave", istaknuo je. O ulasku u NATO građani bi trebali odlučiti na referendumu, smatra Pankretić.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika