20.11.2007. / 13:09

Autor: Nina Tomljanović

PREDIZBORNA KAMPANJA

Etičko povjerenstvo raspravljalo o predizbornim plakatima

U priopćenju se navodi kako je Povjerenstvo raspravljalo i o obavijesti SDP-a o propagandnom plakatu HDZ-a u Pakracu, te je zaključilo kako tvrdnje u letku da "SDP nama i našoj djeci nudi legalizaciju droge" nije točna te da je time povrijeđen kodeks

Etičko povjerenstvo je na jučerašnjoj raspravi, koja je slijedila nakon obavijesti koalicije HSS-HSLS o neovlaštenom lijepljenju reklama za pivo Tuborg na oglasne plakate koalicije, poslalo priopćenje koje potpisuje predsjednik povjerenstva, akademik Milan Moguš. U priopćenju osuđuju lijepljenje reklama preko oglasnih plakata stranaka, te pozivaju sudionike kampanje da se suzdrže od takva ponašanja.

U priopćenju se navodi kako je Povjerenstvo raspravljalo i o obavijesti SDP-a o propagandnom plakatu HDZ-a u Pakracu, te je zaključilo kako tvrdnje u letku da "SDP nama i našoj djeci nudi legalizaciju droge" nije točna te da je time povrijeđen kodeks.

Povjerenstvo je oko prigovora HNS-a pod nazivom "Europski političari u službi HDZ-a", procijenilo kako nije etično državničke posjete koristiti u stranačke svrhe, a osudilo je i otuđivanje i uništavanje znakovlja koalicije HSS, HSLS i PGS u Karlovcu. Izjave "da je Židov svatko tko ne sluša glazbu Marka Perkovića Thompsona" te izjave o Židovima i novcu u okviru teme o privatizaciji, izrečene u predstavljanju kandidata na HRT-u, Povjerenstvo ocjenjuje kako predstavljaju povredu glave II., točke 5. Izbornog etičkog kodeksa u koju pripada vrijeđanje i omalovažavanje pripadnika nacionalnih manjina".

Plakat na kojem je istaknuto "Za dom, Hrvati" Povjerenstvo ocjenjuje kao neprimjereni politički izazov, što je u suprotnosti s Izbornim etičkim kodeksom, a kršenjem glave IV. istoga kodeksa smatra ponašanje pripadnika SDP-a općine Križ koji su prigodom otvaranja autoceste Zagreb-Lipovac dijelili propagandni stranački materijal u prostoru koji je iznajmila Općina, na što je prigovor uputio HDZ općine Križ.

Sudionike u predizbornoj kampanji, Povjerenstvo još jednom poziva da ne lijepe promidžbene plakate na službenim prostorima Hrvatskih pošta, jer je suprotno Izbornom etičkom kodeksu.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika