20.11.2007. / 13:40

Autor: Martina Čizmić

SINDIKATI

Sindikalisti žele Mesića za promotora socijalnog dijaloga

"Ne možemo dati 100 dana socijalnog mira novoj Vladi, jer više nema vremena", rekao je Sever

Na sastanku predsjednika Stjepana Mesića i čelnika šest sindikalnih središnjica, sindikalisti su od predsjednika zatražili da nakon izbora postane glavni promotor socijalnog dijaloga.

Sindikalisti su dogovorili održavanje radnog sastanka nakon izbora na kojem bi se utvrdili glavni socijalni problemi društva i pronašla rješenja za njih. Predsjednik Mesić obvezao se da će sudjelovati na prvoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća nakon izbora. Sindikalisti smatraju kako bi Mesić trebao djelovati poticajno na socijalne partnere kako bi oni svoje interese podredili zajedničkom cilju.

Nakon izbora će sindikalisti s Mesićem razmotriti ključne teme poput Zakona o minimalnoj plaći, Zakona o organiziranom radničkom dioničarstvu, nastavku privatizacije i mirovinskoj reformi. Predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever istaknuo je kako novoj Vladi ne mogu dati 100 dana socijalnog mira, jer više nema vremena za to.

"Europska komisija nam zamjera nedostatan socijalni dijalog, zbog čega padamo na listi konkurentnosti. Zbog toga se i Predsjednik treba angažirati kako bismo postigli napredak i na tom području", istaknula je predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Ana Knežević.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika