22.11.2007. / 11:22

Autor: Nina Tomljanović

TURIZAM

U Hrvatsku većina turista došla individualno

Tako su strani turisti više dolazili individualno, zabilježivši i veće poraste u odnosu na isto razdoblje prošle godine nego oni koji su došli organiziran

Podaci Državnog zavoda za statistiku potvrđuju da je Hrvatska odredište u koje turisti više dolaze individualno nego organizirano. Statistički podaci za prvih devet mjeseci 2007. godine pokazuju da je onih koji su došli individualno 66 posto te su ostvarili 63,2 posto ukupnih noćenja.

Tako su strani turisti više dolazili individualno, zabilježivši i veće poraste u odnosu na isto razdoblje prošle godine nego oni koji su došli organizirano.

Individualno je u Hrvatsku došlo 6,8 milijuna turista ili 10 posto više, dok je njihovih 33,9 milijuna porast od 8 posto.

3, 4 milijuna turista došlo je organizirano ili posredstvom agencija i drugih organizatora putovanja, pa su tako ostvarili 19,7 milijuna noćenja što bilježi porast od 2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Domaćih ''individualaca'' došlo je 12 posto više ili 1,05 milijuna, čijih je 3,9 milijuna noćenja porast od 13 posto. Nasuprot tome domaćih 468,8 tisuća turista ili 3 posto više koji su došli organizirano s 1,7 milijuna noćenje bilježe pad od 3 posto.

5,7 milijuna ili 9 posto stranih turista je došlo individualno, dok su nešto manji porast od 8 posto ti stranci ostvarili s 29,9 milijuna noćenja.

U devet mjeseci je organizirano došlo nešto malo više od 3 milijuna stranaca ili 4 posto više, a ostvarili su 2 posto više noćenja ili 17,9 milijuna.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika