02.08.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

BEOGRAD

HRVATSKI OBAVJEŠTAJCI SPASILI ŽIVOT JUGOSLAVENSKOM PREDSJEDNIKU

BEOGRADSKI DNEVNIK PRENIO NACIONALOVO OTKRIĆE

HRVATSKI OBAVJEŠTAJCI SPASILI ŽIVOT JUGOSLAVENSKOM PREDSJEDNIKU

Iako je zasluga za sprječavanje atentata nad hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem i jugoslavenskim Vojislavom Koštunicom pripisivana ruskim, francuskim i turskim tajnim službama, to je zasluga isključivo hrvatskih obavještajaca, pišu u petak beogradske Večernje novosti citirajući Nacional.
Atentat koji su muslimanski ekstremisti u Bosni i Hercegovini planirali izvršiti prilikom sastanka čelnih ljudi Hrvatske Jugoslavije u Sarajevu, spriječio je SFOR kojem je pet dana prije sastanka iz Hrvatske stigla točna obavijest o imenima i lokacijama muslimanskih terorista koji su raspolagali lakim protuzrakoplovnim raketnim sustavima i protuoklopnim ručnim raketnim bacačima. Talijanski pripadnici SFOR-a su pokrenuli premetačine, krenuli u potjeru za teroristima i tako spriječili atentat, ali vođa terorističke skupine je ipak uspio pobjeći neimenovanu zapadnu zemlju.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika