24.11.2007. / 13:34

Autor: Martina Čizmić

BIH

Profesoru otkaz jer je srušio premijerovog sina

Dekan Ekonomskog fakulteta Novak Kondić zanijekao je optužbe i rekao kako je razlog Kravarušićeva premještaja bila loša opća prolaznost na njegovom predmetu

Bosanskohercegovački mediji prenose kako je profesor matematike na Ekonomskom fakultetu u BiH dobio otkaz nakon što je na ispitu srušio sina predsjedatelja Vijeća ministara BiH Nikole Špirića.

"Tražili su da ne poštujem regulativu i pustim sina Nikole Špirića da položi ispit što sam ja odbio", rekao je profesor Ratko Kravarušič. Otkaz je dobio nakon 30 godina rada na banjalučkom fakultetu. Kao zamjensko mjesto ponuđena mu je katedra fizike na Prirodno-matematskom fakultetu u Banja Luci.

Iako slovi kao strog profesor kod kojeg nije lako položiti ispit, profesora su branili i studenti. Dekan Ekonomskog fakulteta Novak Kondić zanijekao je optužbe i rekao kako je razlog Kravarušićeva premještaja bila loša opća prolaznost na njegovom predmetu.

"Sin Nikole Špirića jedan je od 800 studenata koji ne mogu položiti matematiku", rekao je Kondić. Tvrdi kako je loša prolaznost na tom predmetu kočila daljni rad i razvitak fakulteta.

Na izjave fakultetske uprave Kravarušić je samo prokomentirao: "Problem je u tome štoja ne ocjenjujem ni po babi ni po stričevima već po pravdi Boga istinitoga".

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika