25.11.2007. / 17:03

Autor: Martina Čizmić

PARLAMENTARNI IZBORI

Do 16 sati na izbore izašlo 48 posto glasača

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin izvijestio je da u dosadašnjem tijeku parlamentarnih izbora nisu zabilježena kršenja izbornih pravila

Do 11:00 sati na području Hrvatske izašlo je 575.020 birača od 3.211.434 upisanih birača. Odnosno 17,91 posto od broja upisanih. To su podaci sa 88,4 posto biračkih mjesta u Hrvatskoj.

Najviše birača izašlo je u 1. izbornoj jedinici, a najmanje u 5. jedinici.

Do 16:00 sati na području Hrvatske izašlo je 1.514.072 birača od 3.145.688 upisanih birača. Odnosno 48,13 posto od broja upisanih. To su podaci sa 87,13 posto biračkih mjesta u Hrvatskoj.

Najviše birača izašlo je u 3. izbornoj jedinici, a najmanje u 5. jedinici.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, to je nešto manje nego na prošlim parlamentarnim izborima. Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin izvijestio je da u dosadašnjem tijeku parlamentarnih izbora nisu zabilježena kršenja izbornih pravila.

Izvijestio je da postoje određene dojave promatrača "o nekim događajima na nekim biračkim mjestima", koji su, rekao je, ponajviše rezultat određenog nepoznavanja izbornog procesa. Naveo je kako je zabilježeno da određeni broj birača koji su autobusima, vjerojatno iz Srbije, došli u Benkovac i okolna mjesta nije mogao glasovati na tim biračkim mjestima, jer su se prije registrirali za glasovanje u Srbiji. Oni se tamo nalaze na popisu i ne mogu glasovati na ovim biračkim mjestima jer bi time postojala mogućnost dvostrukog glasovanja.

Izvijestio je i da je u Samoboru biračko mjesto bilo predviđeno u tvornici "Dr. Škobić" gdje je jučer došlo do istjecanja amonijaka, pa je preseljeno na drugu adresu, u poslovnicu Croatia osiguranja, o čemu su građani s tog područja na vrijeme obaviješteni.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika