25.11.2007. / 18:28

Autor: Nikolina Škunca

Ekskluzivno

U novoj Extri: Bračna sreća nogometaša Mladena Petrića, junaka Wembleya

Ekipa Extre u Dortmundu je posjetila hrvatskog nogometaša Mladena Petrića, koji je postigao ključni zgoditak na nedavnoj utakmici protiv Engleske, i njegovu suprugu Despinu: mladi par otkrio je detalje svoje ljubavne priče te kako sljedeće ljeto planira veliko crkveno vjenčanje u Hrvatskoj

Kontaktirati s Mladenom Petrićem, hrvatskim nogometnim reprezentativcem i nogometašem njemačkog kluba Borussia Dortmund, ovih je dana gotovo nemoguće. Otkako je prošle srijede, na utakmici Engleska-Hrvatska, odigranoj na londonskom Wembleyju, postigao treći, odlučujući pogodak i tako Englezima onemogućio odlazak na Europsko prvenstvo, Petrićev mobitel ne prestaje zvoniti. Traže ga i zovu hrvatski novinari, ali i njemački i švicarski, jer je do prije nekoliko mjeseci još uvijek igrao za švicarski nogometni klub Basel, a tamo je i živio od svoje druge godine te ima dvojno državljanstvo - hrvatsko i švicarsko. Ekipa magazina Extre bila je jedna od rijetkih, ako u to ne ubrajamo njemačku televizijsku postaju DSF te sportske novine, koja je od Mladena Petrića dobila intervju.
S Mladenom Petrićem susreli smo se u restoranu Haus Prein, koji se nalazi u predgrađu Dortmunda, a u vlasništvu je obitelji Renić, odnosno oca vlasnika hrvatskih dućana Hugo Boss. Gospodin Renić i svi zaposleni Hrvati u restoranu, koji tamo rade već godinama, naveliko hvale hrvatskoga nogometnog reprezentativca. Za Mladena kažu kako je izuzetno srdačan i simpatičan te da kod njih, zajedno sa suprugom Despinom, provodi dosta vremena. U neposrednoj blizini restorana živi još jedan hrvatski reprezentativac, također nogometaš kluba Borussia Dortmund, Robert Kovač sa suprugom Anicom, kćeri Leticijom i sinom Markom. Kod Kovača su donedavno živjeli i supružnici Petrić, dok nije završilo uređenje njihove kuće. Prije dolaska Mladena i Despine Petrić, u restoran je ušetao Robert Kovač i srdačno se pozdravio sa zaposlenicima Haus Preina koji su mu čestitali na pobjedi u Engleskoj. Ubrzo nakon njega u restoran je došao i bračni par Petrić koji se također sa svima srdačno pozdravio. Mladen i njegova supruga, Grkinja Despina, već na prvi pogled djeluju izrazito simpatično i pristupačno, a Petrić se, nakon upoznavanja, odmah ispričao zbog kratkog kašnjenja. U razgovoru je bio otvoren, a budući da njegova supruga ne govori hrvatski, iako ga već pomalo razumije, bio je i njezin prevoditelj. Snimanje za Extru održano je u butiku JustDesi, u centru Dortmunda, gdje inače Mladen i Despina obnavljaju svoju garderobu. Kako su oboje rekli, nikada nisu dopustili fotografiranje u svom domu jer žele svoju intimu zadržati za sebe. U Dortmundu su Despina i Mladen tek pet mjeseci i kažu kako su se dobro snašli.
“U nogometnom smislu, razlika između Švicarske i Njemačke nije toliko velika, iako Nijemci ne doživljavaju Švicarsku kao zemlju u kojoj se igra vrhunski nogomet. Sigurno je da je ovdje sve puno intenzivnije i agresivnije, no nogomet je svugdje isti i ako ga znaš igrati, snaći ćeš se svugdje. Što se tiče života ovdje, na početku nam je bilo teže jer smo Despina i ja mjesec dana živjeli u hotelu. Tamo nam se nije sviđalo jer nismo imali nikakve privatnosti. Budući da nam kuća koju smo odabrali nije bila gotova, dva smo mjeseca potom živjeli kod mog suigrača Roberta Kovača i njegove supruge Anice. Tek zadnja dva mjeseca živimo u svojoj kući pa smo se već i bolje prilagodili. Ne izlazimo previše, eventualno odemo u kino ili na večeru, a najčešće smo ili s Kovačima ili kod kuće, gledajući filmove na DVD-u”, kaže Mladen Petrić i dodaje kako je igranje za njemački klub tek prva stepenica u njegovoj karijeri jer mu je oduvijek bio san igrati u Španjolskoj.
Zanimljivo je kako je Petrić, igrajući tijekom svoje nogometne karijere na poziciji napadača, u utakmici kupa UEFE zbog isključenja golmana morao stati na gol i braniti jedanaesterac suparničkog igrača. Obranom je spasio svoju momčad od poraza i dospio na naslovnice švicarskih novina. Na poziciji napadača često je izložen udarcima protivničkih igrača, a time i ozljedama. “Nedavno sam dobio udarac kojim mi je polomljena jagodična kost pa sam neko vrijeme morao igrati sa zaštitnom maskom na licu. Ozljede su česte, no to je normalno na mojoj poziciji”, kaže Petrić, na što njegova supruga Despina dodaje: “Pratim sve njegove utakmice u Dortmundu i uvijek sam na tribinama. Prava sam navijačica - vičem kada zabije gol, ali i kada ga netko udari. Jako sam emocionalna u tom pogledu. Kad ga udare, najradije bih se ja obračunala s tim igračem.”

Više u novoj Extri...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika