25.11.2007. / 01:00

Autor: Nina Tomljanović

STOŽER HSS-HSLS

Adlešić: "Jutro je pametnije od večeri"

Koalicija HSS-HSLS prema izlaznim anketama nalazi se na trećem mjestu sa sedam mandata.

"Zadovoljni smo trećim mjestom, ali ne i s brojem mandata. No, to nisu konačni rezultati, pa se nadamo da će brojevi još porasti", rekla je predsjednica Đurđa Adlešić.

Izjavila je kako su uvjereni da će upravo oni odrediti tko će biti mandatar.

Josip Friščić zahvalio je svima koji su na ovaj način prihvatili njihovu predizbornu kampanju. "Ostvarilo se ono što sam govorio da će na sceni biti snažna bipolarizacija, da ćemo biti treća snaga. Ova anketa to sada govori. U odnosu na broj mandata, ja očekujem još nekoliko mandata, a to ujedno znači jaču snagu. Nisam išao na izbore, nisam okupljao tim, ljude u stranci, jačao stranku zato da bi u izbornoj noći to prenio na jednu i drugu stranu. Mi smo napravili jasan program. Ostajem kod onoga o čemu sam govorio građanima na skupovima, a stalno su bili upiti da li ćete lijevo ili desno. Ja sam tada govorio da ćemo razgovarati s onima koji će biti relativni pobjednik i to ćemo učiniti.", rekao je Friščić.

Nakon objavljenih prvih neslužbenih rezultata predsjednici koalicijskih stranaka komentirali su osvojenih devet mandata.

"Jedno mjesto više nego prošli puta imamo. Vjerujem kako se to neće pokvariti. Moram napomenuti kako od nekih točaka u našem programu nećemo odustati i radije ću u opoziciju nego biti nemoćna", rekla je Đurđa Adlešić.

0:58 - Na pitanje da li je razgovarala sa HDZ-om ili SDP-om, Đurđa Adlešić rekla je: "Nisam, samo sam pričala s sa svojim partnerom Friščićem. Vidim da svi formiraju Vlade, no za toj je još prerano. Treba pričekati da vidimo koliko će tko glasova dobiti, a i jutro je pametnije od večeri. Tek ćemo tada razgovarati."

"Od gubitnika nećemo raditi pobjednika, ali ni obrnut. Treba pričekati rezultate, neozbiljno je sad reči tko nam je ljepši. Razgovor o programima, ponavaljam, za nas je najvažniji", rekla je Đurđa Adlešić.

"Vodit ćemo se onime što smo obećali biračima, zadovoljni smo trećom pozicijom i odlazim kući na odmor", zaključila je Adlešić.

"Brojke su jasne i nećemo špekulirati. Želiomo prvo razgovarati o programima, a ne o djeljenju fotelja", rekao je Friščić.
Dodao je kako će iznistirati na tome da se iz proračuna izdvajaju sredstva koliko se predlaže u njihovim programima.

U stožeru koalicije HSS-HSLS povremeno nestaje struje, iskaču osigurači.

23:25 - Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok očekuje da će koalicija HSS-HSLS dobiti ukupno deset mandata.

"Otvoreno smo rekli da ćemo sjesti i razgovarati s onima koji će imati relativnu većinu glasova. Napravili smo dobar potez koaliranjem s HSS-om. Očito je došlo do bipolarizacije u kojoj su se ipak uspjeli očuvati HSS i HSLS dovoljno mjesta da imamo utjecaj na sastav Vlade, a ono što nam je još važnije i utjecati na smjer razvitka Hrvatske", izjavio je Čehok.

Tvrdi kako ne treba žuriti kod pregovora već ići u koaliciju isključivo s onima koji će prihvatiti njihove programe i projekte.

"Treba napraviti ozbiljan i odgovoran koalicijski sporazum", dodao je Čehok.

"Teško je u ovom trenutku reći tko će formirati Vladu. Očito je da HDZ ima nekakvu relativnu većinu, treba vidjeti što će se još događati s glasovima iz dijaspore. Po mojem mišljenju i SDP i HDZ imaju mogućnost formirati Vladu", zaključio je Čehok.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika