26.11.2007. / 16:35

Autor: Martina Čizmić

UPOZORENJE "PRIJATELJA ZEMLJE"

Klima sve više utječe na ljude

Glavne teme UN-ove konferencije o klimatskim promjenama koja će se održati na Baliju od 3. do 14. prosinca biti će financiranje mjera prilagodbe na klimatske promjene i pomoć zemljama u razvoju

Međunarodna nevladina organizacija Prijatelji Zemlje upozorila je kako su klimatske promjene stvarnost koja najviše pogađa zemlje u razvoju i domorodačke narode.

Suše koje sve češće pogađaju Australiju, nestanak šuma mangrove u Maleziji koji utječe na smanjenje ribnih zaliha, stalni strah od uragana u Hondurasu te sudbina poljodjelaca u Maliju teme su o kojima se raspravlja u izvješću "Glas naroda pogođenih klimatskim promjenama". U izvješću se spominju i stanje u Peruu, Brazilu, Svazilandu, SAD-u te na otocima Tuvalu u Tihom oceanu kojima prijeti opasnost od podizanja razine mora.

U devet poglavlja opisuju se vidljive posljedice klimatskog zatopljenja, a glavnu riječ daje se tamošnjim stanovnicima koji pričaju o promjenama u svom životu.

Glavne teme UN-ove konferencije o klimatskim promjenama koja će se održati na Baliju od 3. do 14. prosinca biti će financiranje mjera prilagodbe na klimatske promjene i pomoć zemljama u razvoju.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika