01.09.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

POLITIKA

PRVI SLUŽBENI MESIĆEV POSJET BEOGRADU

PRVI SLUŽBENI MESIĆEV POSJET BEOGRADU

Stjepan Mesić trebao bi za desetak dana posjetiti Beograd, kao prvi hrvatski predsjednik u službenom posjetu Srbiji i Crnoj Gori, piše u ponedjeljak Večernji list. Njegovim posjetom će se, kako smatraju u predsjednikovom uredu, napokon potvrditi normalizacija odnosa između dviju susjednih država. ‘’ To ne znači da problema nema i da ih neće i dalje biti zbog nekih stvari, ali nakon što se odradi službeni posjet, možemo se i svađati, pri čemu će to biti normalne “svađe”, moguće među bilo kojim državama, a ne da svaki nesporazum ima neku dodatnu dimenziju, teško opisivu, ali svakako prisutnu’’, objašnjava jedan od predsjednikovih suradnika, uvjeren da upravo u toj konačnoj normalizaciji leži najvažniji dio posjeta. Predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović poslao je službeni poziv Stjepanu Mesiću, pa radne grupe i srpskog i hrvatskog predsjednika rade na sadržaju i rasporedu sastanka.
Iako će prvi posjet po mnogima biti samo forma, u Beogradu će se vjerojatno odlučiti o nekim sporazumima koji neće biti prezahtjevni i neće tražiti velika odlaganja niti s jedne strane.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika