01.09.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA VLADA

ČAČIĆ: VLADA SPREMNA JAMČITI ZA KREDITE ZA GRADNJU AUTOCESTE U BIH

ČAČIĆ: VLADA SPREMNA JAMČITI ZA KREDITE ZA GRADNJU AUTOCESTE U BIH

U slučaju da BiH raspiše međunarodni javni natječaj za izgradnju autoceste na paneuropskom koridoru 5c, hrvatska Vlada spremna je podržati hrvatske tvrtke koje bi se javile na taj natječaj, pružajući im državna jamstva, dajući porezne olakšice ili subvencije na kredite, izjavio je za magazin Banka ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić. Ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo RH smatra da bi hrvatske tvrtke dobro obavile posao u BiH, računajući na suradnju sa razvojnim bankama a možda i inozemnim kompanijama. Čačić je skeptičan u vezi planova bosansko-malezijske tvrtke “Bosmal” da do 2009. izgradi 350 kilometara autoceste u BiH, iako je Vijeće ministara BiH sklono da taj posao, direktnom pogodbom, dodijeli upravo “Bosmalu”. Ta kompanija računa na komercijalne kredite konzorcija svjetskih banaka i koncesiju na 40 godina.
“Ukoliko je Bosmalova ponuda stvarno najbolja za BiH, to će se pokazati i na međunarodnom javnom natječaju. Stvarno ne znam što itko može izgubiti raspisivanjem natječaja”, kaže Čačić. Hrvatska Vlada smatra izgradnju autoceste kroz BiH pitanjem od nacionalnog interesa i za Republiku Hrvatsku, te je spremna donirati između 7 i 9 milijuna dolara za izradu najnužnije dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog natječaja.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika